Escultures

Escultures

L´escultura contemporània té una important presència tant a l´espai públic andorrà com el seu paisatge cultural. En aquest cas, és interessant la iniciativa de la CASS.

El simpòsium que la Caixa Andorrana de Seguretat Social va realitzar l´any 1991, amb motiu del seu 25è aniversari, amb escultures a l´aire lliure, repartint vuit obres per les et parròquies andorranes, col·locades en un lloc representatiu integrades en el paisatge, que mostren la voluntat de l´home davant la immensitat de les muntanyes. A la Massana , trobem Tempesta en una tassa de te, escultura de Dennis Oppenheim, situada al Coll de la Botella, Pal. Aquesta escultura representa la màgia oculta, latent en les forces de la natura, que inverteix la lògica dels problemes: dins d’aquest grandiosa escala, una gran problema en un context petit que es converteix en un petit problema en un context gran.

Tempesta

A la Massana també tenim La Gran Fita, escultura de Joan Canal (Berga). Estructura de ferro que envolta tres pedres: “una prové dels pedregals del Comapedrosa, l´altra del riu Valira i l´ultima, la més rodona del mar”. Són tres pedres viatgeres que simbolitzen el viatge que fan les pedres dels pedregals fins al mar. L´artista explica que la inspiració la va trobar en una gran pedra d´unes cent tones que sempre havia vist de de petit al riu. Amb el pas dels anys, aquesta gran pedra s´havia desplaçat un centenar de metres i durant el recorregut es va començar a arrodoní i a fer-se més plana. La 2 fita” del Comapedrosa és un llarg viatge des del cim fins al mar.

L´escultura que corona el pic més alt d´andorra, el Comapedrosa, està en mig d´una taula d´orientació panoràmica que mostra als excursionistes tot l´entorn del cim més alt d´Andorra.